Blog

Merkür ve Retro Zamanları

Merkür ve Retro Zamanları

Merkür retroya girdi de ne oldu? Neden yanlış anlaşılıyorum? Bu eski sevgilimle yeniden iletişim kurma isteği de nereden geldi? Elektronik cihazlarıma neler oluyor? Merkür retroda yeni hiçbir işe başlanmaz mı? Ne zaman geçecek bu karamsar ruh halim? Neler olduğunu merak ediyorsanız yazımı okuyabilir, Merkür illüstrasyonumun tadını çıkarabilirsiniz.

Roma mitolojisinden aşina olduğumuz Tanrı Merkür, Yunan mitolojisinde Tanrı Hermes olarak geçer. O gezici bir enerjiye sahiptir, çok yöne meyillidir. Tanrılar arasında haber taşır. Ulaktır. Fiziksel ve zihinsel olarak oldukça hızlıdır. Yukarıdan aldığını aşağıya, aşağıdan aldığını yukarıya iletir. Bu güç ona iki olası dünya arasında köprü kurma özelliği kazandırır. Böylece ölülerin yer altı dünyasına geçişini sağlayabilir. Bir yandan da Olympus’ta Zeus’a lir çalıp onu sanatı ile büyülerken karşımıza çıkar. Muazzam el yetenekleri, hızı ve zekâsı ile finansal konular, ticaret, iletişim, bilgi, kehanet yeteneği, gezginlik, hile ve hırsızlığın sembolü olmuştur.

Elinde tuttuğu altın asa Kadüse; ateş çıkarma, uyuşmazlık içinde olan iki şeyi uzlaştırma, insanları derin uykuya daldırma, rüyalar kanalıyla iletme gücüne sahiptir. Asaya dolanan iki yılan zıt güçlerin bir araya gelerek uzlaşmasını, eril ile dişilin, şifa ile zehrin, aşağı ve yukarının, iyi ve kötünün nötralize olmasını anlatır. Tıp alanında karşımıza çıkan, 1900’lerde Amerikan Ordu Tıbbi Birliklerinin kullanımı ile dünya çapında yaygınlaşmış Kadüse bir yanlış kullanımdır. Asklepios’un tek yılanlı asası şifanın ve iyileşmenin sembolü iken; şifa ile zehri bir arada kullanarak nötr olmayı temsil eden Kadüse’nin kullanılması ilgi çekici bir noktadır.

Astrolojide Merkür; bilgi, mantık, muhakeme, beceri, konuşma, yazma ve akıl ile ilgilidir. Fikirlerimizi, iletişimimizi, zihinsel ifademizi, düşünce şeklimizi, algımızı ve merakımızı anlatır. Merkür’ün iki dünya arasında köprü olma durumu bilinç ve bilinçaltımız arasında arabuluculuk yapmasıyla kendini gösterir. Akıl kütüphanemizdir, buradan tarafsız bir şekilde bilgi ve haber akışı sağlarız.

Merkür tıpkı aklımız ve zihinsel ifademiz gibi çok hızlı döner. Her burçta 2-3 hafta kalırken retro zamanlarında 10 haftaya kadar kalabilmektedir. Bu da o burç ve temsil ettikleri hakkında önemli vurgulara işaret etmektedir. Merkür retrosu, Merkür’ün yörüngesinde yavaşlaması ve Dünya’dan bakıldığında geri gidiyor gibi görünmesinden kaynaklanır. Bu zamanlarda dinlenmek ve içe yönelmek esastır.

Merkür retro zamanları iletişim ve fikirler anlamında içe çekildiğimiz, zihnimizi derin düşüncelere yönelttiğimiz zamanları anlatır. Bu içe dönme dalgınlık yaratabileceği için kendimizi ifade ederken zorlanabilir, sözcükleri kolaylıkla bir araya getiremeyebilir ve yanlış anlaşılabiliriz. Bu süreci olumlu anlamda değerlendirecek olursak kendimizi analiz ederek öz eleştiri yapabilir, sağlıklı bir gelişim için planlar yapabiliriz. Retro bize 2 kere düşünüp 1 kere konuşmayı öğütlediği için ağzımızdan çıkanı kulağımız duyar. Retro tekrar etme enerjisi taşıdığı için tekrar ede ede, sindire sindire kalıcı bir şekilde öğreniriz.  Edebi yeteneklerimizin üzerine düşmek için de iyi bir zaman olabilir. Meditasyon yaparak içsel dinginliği yakalayabiliriz.

Merkür retrolarında bilgi hırsızlığına ve dijital hırsızlığa dikkat etmeliyiz. Sosyal medya hesaplarımızı ve telefonlarımızı sağlama almalıyız. Lojistikle ilgili aksamalar yaşanabileceği için kargo ile ilgili işlerde tekrara düşebiliriz. Pahalı elektronik ürün alışverişlerimiz için uygun olmayabilir, tekrar tekrar değiştirilebilir.  İletişimde yanlış anlaşılmalara karşı dikkatli olmalıyız. Yeniden iletişim kurmak isteyen eski arkadaşlar konusunda karar vermeden önce retro sonrası tekrar düşünmeliyiz.

Bir Merkür retrosu Ateş burçlarında (Koç, Aslan, Yay) gerçekleşiyorsa; bilgiyi hızlıca edinememek bizi gerebilir. Yönetim ve motivasyon konularında içsel sıkıntı yaşayabiliriz. Şakalarımız yanlış anlaşılabilir, yaratıcılığımızın köreldiğini hissedebiliriz.

Bir Merkür retrosu Toprak burçlarında (Boğa, Başak, Oğlak) gerçekleşiyorsa; bilgiyi sentezlemek ve sınıflandırmak konusunda tekrara düşebiliriz. Sertifika toplama konusunda takıntılı olabiliriz. İletişimde yetkin hissedemeyebiliriz.

Bir Merkür retrosu Hava burçlarında (İkizler, Terazi, Kova) gerçekleşiyorsa; sosyalleşmek yerine içe çekilmek bizi sıkıntıya sokabilir. Zihinsel yoğunluk yaşayabilir, bilgiyi aktarma becerimizde sorunlarla karşılaşabiliriz.

Bir Merkür retrosu Su burçlarında (Yengeç, Akrep, Balık) gerçekleşiyorsa; geçmişe çok takılabiliriz. Bilginin daha da derinine inmek için boğulduğumuzu hissedebiliriz. Akıl yoluyla çözümler bulmak yerine teslimiyet haline bürünebiliriz.

Merkür’ün hangi burçta gerilediği; ‘Nasıl bir retro?’ sorusuna genel olarak cevap verirken, bu burcun kişisel doğum haritalarınızda vurguladığı alan bireysel etkilerinizi ön plana çıkaracaktır. Bunu göz önüne alarak değerlendirmelisiniz.

Umarım Merkür’ü Başak burcu biri olarak yeteri kadar bilgi deneyimi ve Merkürlerinize beslenme alanı sunabilmişimdir. Yeni yazılarımda görüşmek üzere.

Sevgilerimle.

Ezgi Sala Tözün

15.09.2022

Katılımcılar Hizmetlerimiz için Neler Söylüyor?

Vermiş olduğumuz tüm danışmanlıklar ve hizmetler üzerine katılımcı yorumlarını buradan okuyabilirsiniz.

Sitede Arayın

Kullanıcı Bilgilendirmesi

• Bu bölüm, müşterilere/kullanıcılara ait sorumlulukları hatırlatmak amacıyla hazırlanmıştır. Evrensel Enerji® aracılığı ile hizmet alan tüm müşteriler/kullanıcılar bu maddeleri kabul etmiş sayılır.
• Evrensel Enerji® içerisinde yer alan kurs, uyumlama, paylaşım, çalışma veya blog yazılarının hiçbiri, doktorunuzun size önereceği tıbbi teşhis, tedavi veya bakımın yerine geçmez.
• Evrensel Enerji®, hastalık teşhisinde bulunmaz, ilaç tavsiye etmez veya doktorunuzun tedavisine müdahale etmez. Şu anda doktorunuzun reçetelediği ilaçları alıyorsanız, doktorunuzun tavsiyesi olan ilaçlarınızı kullanın. Tıbbi durumunuzla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen öncelikle doktorunuzla konuşun. Evrensel Enerji® üzerinde yer alan herhangi bir bilgiyi ve öğretiyi kullanarak kendinizi tedavi etmeyi tercih ederseniz, bu sizin sorumluluğunuzdur.
• Evrensel Enerji®, bu sitede yer alan herhangi bir bilginin, eğitimin, uyumlamanın, öğretilerin doğrudan veya dolaylı olarak kullanılması sonucu ortaya çıkan kayıp veya zararlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir. Bu sitedeki sağlıkla ilgili bilgiler ve paylaşımlar yalnızca genel bilgi için sağlanmıştır ve profesyonel tıbbi veya sağlık bakımı tavsiyesinin yerine geçmez. Danışmanlık hizmetleri bu koşulda gerçekleştirilmektedir. Enerji şifası ve uygulamaları, herhangi bir sonucu garanti etmez ve sonuçlar kişiye göre değişebilir.
• Evrensel Enerji® üzerinden alınan herhangi bir hizmet için ücret iadesi söz konusu değildir.

Destek Ol

Çalışmalarımıza destek olmak ister misiniz?

→ Detaylı bilgi için tıklayın. ←

E-Bültenimize Abone Ol

Lütfen bu formu gönderebilmek için tarayıcınızın JavaScript özelliğini etkinleştirin

Evrensel Enerji® 2012 - 2023
Taner Tözün & Ezgi Sala Tözün
Telif Hakkı ©
Evrensel Enerji® markası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillidir ve tüm hakları saklıdır. Bu platformda yayınlanan yazıların tarafımızdan aksi belirtilmedikçe 5846 numaralı Telif Hakları Kanununa uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi hareketlerde kanuni işlem yapılır.
Evrensel Enerji Etiket Bulutu
Reiki, Usui Reiki, Kundalini Reiki, Şambala, Karuna Reiki, İmera Reiki, Seichim, Tara, Kozmik Birlik, GMA, Gümüş Mor Alevi, St. Germain, Altın Üçgen, Çakra Dengeleme, Çakra Temizleme, Çakra Açma, Çakra, Çakralar, Aura, Aura Dengeleme, Aura Temizleme, Aura Açma, Mental Beden, Astral Beden, Eterik Beden, Enerji Temizliği, Enerji Dengeleme, Mekan Temizliği, Sihir Temizleme, Sihir Bozma, Büyü Temizleme, Büyü Bozma, Enerjisel Koruma, Enerjisel Kalkan, Uyumlama, Enerji Uyumlaması, Enerji Uyumlamaları, Online Uyumlama, Online Usui Reiki, Online Reiki, Reiki Uyumlamaları, Reiki Eğitimi, Enerji Uygulayıcılığı, Holistik Şifa, Bütüncül Şifa Çalışması, Bilinçaltı Çalışmaları, Bilinçaltı Uygulamaları, Bilinçaltı Dili, Ses Masajı, Ses Şifa Teknikleri, Mandala, Mandala Atölyesi, Mandala Atölyeleri, Mandala Eğitimi, Yaşam Koçluğu, Yaşam Koçu, Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Spiritüel Danışmanlık, Enerji Danışmanlığı, Bolluk Çalışması, Bolluk Şifalandırma, Bereket Çalışması, Bereket Şifalandırma, Para Yollarını Açma, Bolluk Bereket Çalışması, Bolluk Bereket Şifası, Ruh Eşi, Ruh Eşi Çekimi,Linda Colibert, Daelyn Wolf, Hari Andri Winarso, Mariah Windsong, Manuela Fasoli, Scion, Lavinia Sina Szendrei, Ramon Martinez Lopez, Gaby Solina Grill-Mitterhofer, Enerji Sistemleri, Reiki Sistemleri, Reiki Çeşitleri, 999, 999 Frekansı, Yüksek Şifa Enerjileri, Melek Enerjileri, Spiritüel Rehberlik, Spiritüel Şifa, Kozmik Şifa, Ücretsiz Çalışmalar, Ücretsiz Şifa Çalışmaları, Şifa Çalışmaları, Türkiye Meditasyonu, Dünya Meditasyonu, Reiki Meditasyonu, Maji Çalışmaları, Kendini Keşfetme Çalışmaları, DNA Aktivasyonu, Kundalini Aktivasyonu, Kundalini Aktifleştirme, 3. Göz, 3. Göz Aktivasyonu, Sezgileri Güçlendirme, Psişik Yetenekleri Açma, Psişik Yetenekleri Şifalandırma, Karma, Karmik Temizlik, Karma Şifası, Karmanızı Dönüştürün, Mantralarla Çalışma, Enerjinizi Yükseltin, Enerji Alanınızı Güçlendirin, Titreşimlerinizi Yükseltin, Yaşamınızı Dönüştürün, Büyüklere Masallar, Masal Terapi, Masal Geceleri, Hikaye Anlatıcılığı, Kendi Hikayenizi Oluşturun, Yaşamınıza Yön Verin, Tekrar Bağlantı, Plaides, Playdes, Pleaides, Arcturus, Sirius, Taner Tözün, Ezgi Sala Tözün, Astroloji, Astrolojik Danışmanlık, Deneysel Astroloji, Holisitk Dengeleme Çalışmaları, Psişik Okuma, Beden Kaydı Temizleme, Beden Kaydı Şifalandırma, Karmik Kontrat Temizleme, Karma Temizleme, Karmik Temizlemeler, Karmik Kayıt Bulma, Karmik Kayıt Kütüphanelerinde Temizlik, Beden Kaydı Okuma, Kolaylaştırıcı Ezoterik Şifa, Ezoterik Şifa, Doğum Haritası Şifalandırma, Psişik Harita Okuması, Doğum Haritasının Üzerine Çıkma, Kanallık Mesajları, Kanallık Bilgileri, 
Image